Utemiljö/gemensamma utrymmen

Snö- och halkbekämpning
Snöröjning och halkbekämpning utförs normalt mellan klockan 06.00 – 23.00. Vid extrema förhållanden kan det bli aktuellt med snöröjning även vid andra tidpunkter.

Vid halka använder vi sand, stenkross och vid behov använder vi salt.

Prioriterade platser snöröjs och halkbekämpas först.

Bor du i marklägenhet med egen ingång eller i lägenheten med egen trappa och egen ingång ansvarar du för snöröjning och halkbekämpning på den mark som tillhör lägenheten. Du ansvarar själv för att skotta vid den egna entrén.

Hyr du en parkeringsplats eller ett garage ansvarar du själv för att skotta din egen parkeringsplats. Tänk på att skotta bort snösträngen som kan bildas i kanten av din parkeringsplats och utanför din garageport, när vi har snöröjt på parkeringsområdet.

Grillning
Det är inte tillåtet att grilla på balkongen. Använd anvisade platser inom fastigheten.

Har du en egen uteplats eller en liten trädgård är det tillåtet att grilla på uteplats, i trädgården så länge du inte stör dina grannar och så länge det inte medför fara för fastigheten.

Skötsel av uteplats
Du ansvarar själv för din uteplats. Håller du uteplatsen välvårdad bidrar du till den allmänna trivseln i ditt område. Rena rabatter och plattor, klippt gräs och klippta häckar ger en trevlig boendemiljö för alla.

Skötselregler för tvättstugan
Om alla hjälps åt så blir trivseln mycket bättre.

  • Respektera tvättiderna. 
  • Tvätta inte stora filtar, mattor, madrasser, skor eller dylikt i maskinerna.
  • Töm luddfiltret i torktumlaren.
  • Städa efter du har tvättat färdigt. Maskinerna och golvet ska rengöras.
  • Släck belysningen och stäng dörren efter dig.
  • Lämna ingen tvätt kvar efter ditt pass. Lämna alltid tvättstugan i bra skick. 
  • Det är inte tillåtet att tvätta behå med bygel utan tvättpåse. 
     

Miljöhus
Värna om vår miljö och sortera dina sopor rätt. Soporna ska slängas i anvisade kärl enligt anvisningarna i miljöhuset. Alla förpackningar som slängs ska vara rengjorda och hopvikta för att ta så liten plats som möjligt.

Övriga sopor får du själv transportera till närmsta återvinningscentral för sortering.

Källar- och vindsförråd
Lås alltid ditt källar-/vindsförråd även när du inte använder det. Ditt källar-/vindsförråd är ditt ansvar så länge du är hyresgäst hos SBF.  Tänk på brandrisken, förvara inte brandfarliga vätskor i förrådet och förvara inte heller saker med affektionsvärde där. Kontrollera också med din hemförsäkring vilka villkor du har för lösöre som förvaras i förråd. Var noga med att kontrollera att alla dörrar till källare och vind är stängda och låsta. Branddörrar ska alltid vara stängda.