Hyresbetalning

Hos oss betalar du alltid hyran i förskott, senast den sista vardagen i månaden. Vi skickar hyresfakturorna till dig kvartalsvis via mejl, men du kan enkelt välja att betala din hyra via autogiro eller med e-faktura. På Mina sidor hittar du dina tidigare hyresfakturor och aktuella betalningsuppgifter så som Bankgiro och OCR-nummer.

Autogiro

Att betala hyran med autogiro är enkelt och säkert. Du behöver bara se till att det finns pengar på det konto du anmält när hyresfakturan ska betalas. För att komma i gång med autogirobetalning behöver du fylla i en blankett, den hittar du på Mina sidor. Vi aviserar endast en gång per kvartal vilket innebär att din första autogirodragning kommer ske vid nästa aviseringstillfälle.

E-faktura

Om du föredrar att få dina hyresfakturor som e-faktura kan du enkelt anmäla det via din internetbank. Där söker du upp ”Svenska Bostadsfonden Services AB” och gör din anmälan.

E-fakturan ser ut som den vanliga hyresfakturan och skickas direkt till din internetbank. När e-fakturan presenteras på din internetbank behöver du bara godkänna betalningen. Vi aviserar endast en gång per kvartal vilket innebär att din första e-faktura kommer vid nästa aviseringstillfälle.

Tänk på att betala hyran i tid

Vi skickar ingen påminnelse. Om du inte betalar hyran i tid skickas ärendet vidare till Intrum för handläggning vilket medför en kostnad på minst 180 kronor. Om ditt ärende hamnat hos Intrum sker all kontakt gällande hyresinbetalningarna direkt med dem på telefon 08-616 77 20.

Återkommande sena betalningar kan leda till att du förlorar ditt hyreskontrakt.

Om du saknar en hyresfaktura eller får problem med att betala hyran, kontakta oss så snart som möjligt så kan vi hjälpa dig!

betalning

Letar du nytt boende?

Sök

Använd sökformuläret nedan för att söka på webbplatsen