Så söker du lägenhet

Du som söker efter en ledig hyreslägenhet kan enkelt anmäla intresse direkt när du hittat ett objekt som passar dig. Du behöver inte stå i någon kö. Allt du behöver göra är att skapa en profil på Mina sidor. Hittar du ingen lägenhet nu? Du kan alltid välja att skapa en profil så tipsar vi dig när nya objekt kommer ut.

flytta

För dig som söker lokal eller parkeringplats

Klicka på knapparna nedan för mer info.

För dig som söker lägenhet

Skapa en profil på Mina sidor

Gå till Mina sidor och klicka på registrera ett konto. Där kommer du få fylla i ett antal uppgifter om dig själv och vad det är för typ av objekt du söker. Du behöver ha ett person-, organisations- eller samordningsnummer. Du kan enkelt logga in med BankID eller det lösenord du själv väljer.

Så loggar du in på Mina sidor

Du kan enkelt logga in med BankID eller den mailadress du uppgav vid registrering och det lösenord du valde. Har du glömt ditt lösenord så klickar du på glömt lösenord.

Krav för att hyra lägenhet hos SBF

Läs vår uthyrningspolicy för att få en helhetsbild av vad vi tittar på när vi gör en bedömning av om vi kan hyra ut en lägenhet till dig. Generellt ser vi på faktorer som betalningsförmåga, tidigare betalningsanmärkningar eller aktuella skulder till Kronofogden. Du kan alltid kontakta oss direkt om du har några funderingar.

Att tänka på vid intresseanmälan

Här har vi sammanfattat sju viktiga saker att tänka på när du ska söka lägenheter hos oss.

  1. Anmäl intresse med rätt personuppgifter. Den person som söker lägenhet ska vara registrerad som sökande.
  2. Bor du i hyresrätt idag? Fyll i uppgifter om din nuvarande hyresvärd inkl. telefonnummer.
  3. Håll dina din profil uppdaterad med rätt adress, arbetsgivare och inkomst.
  4. Anmäl endast intresse för de orter och lägenheter du faktiskt är intresserad av. Då upplevs ditt sökande mer seriöst.
  5. Tänk på att antalet person som ska bo i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.
  6. När du har registrerat din anmälan och låter bocken för E-postprenumeration vara kvar kommer du att få information via mejl när det finns lediga lägenheter tillgängliga som matchar de önskemål som du har angett i din intresseanmälan.
  7. Det mejl som skickas ut är endast en information om lediga lägenheter som matchar dina önskemål. För att kunna söka en ledig lägenhet måste du logga in via Mina Sidor och lägga till lägenheten i din intressekorg.

Letar du nytt boende?

Sök

Använd sökformuläret nedan för att söka på webbplatsen