Bra att veta för dig som hyresgäst

Hos oss får du en plats där du kan bo, leva och skapa dig en framtid. Varje dag jobbar vi för att du ska ha ett tryggt boende med en skälig hyra. Här har vi samlat allt som kan vara bra att veta för dig som hyresgäst. Välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Vill du komma i kontakt med oss?
Tveka inte att höra av dig!

Att bo i hyresrätt är flexibelt och bekvämt. Vi tar hand om våra fastigheter med ambitionen att skapa långsiktigt hållbara värden. Du har ett ansvar för att vårda din lägenhet. Tillsammans skapar vi en trivsam miljö.

Adressändring, hemförsäkring, bredband, tillträde och kvittering av nycklar. Vår checklista hjälper dig när du är på väg att flytta in. Det är viktigt att du registrerar om dig som hyresgäst på Mina Sidor.

När du ska flytta säger du upp din lägenhet. När vi mottagit din uppsägning bokar vi en förbesiktning och planerar tillsammans för visning av din lägenhet till nya hyresgäster.

Saknar du en faktura, vill anmäla autogiro eller har svårt att betala hyran? Här har vi samlat all information som rör hyresbetalningar.
På Mina sidor har vi samlat allt du behöver veta om ditt boende. Här kan du göra en serviceanmälan, se dina hyresavier och hitta ditt nästa boende.

När du ska flytta säger du upp din lägenhet. När vi mottagit din uppsägning bokar vi en förbesiktning och planerar tillsammans för visning av din lägenhet till nya hyresgäster.

Här hittar du vanligt förekommande frågor och svar.

De flesta ärenden hanterar du på Mina sidor. Här har vi samlat övriga blanketter du kan tänkas behöva. Du hittar bland annat blanketter för andrahandsuthyrning och uppsägning av lägenhet.

Här kan du ta del av vår Kredit- och uthyrningspolicy. Den ger dig en helhetsbild av vad vi tittar på när vi gör en bedömning om vi kan hyra ut en lägenhet till dig.

Senaste nytt från oss

Hos SBF hittar du lediga hyreslägenheter i olika storlekar från Trelleborg i söder till Luleå i norr. Och lugn, du behöver inte ha någon kötid. Vi gör alltid en individuell bedömning av din ansökan.
Nu är vintern här och snön lyser stundtals upp vår tillvaro. När temperaturen skiftar kan det gå snabbt från tö till is och mer snö. Vi och våra skötselentreprenörer gör vårt bästa för att skapa en trygg miljö för dig.
Har du funderat på hur du kan minska din energiförbrukning? Fastighetsägarna har sammanställ en lista med många bra tips. Klicka på knappen nedan för att ta del av den.

Letar du nytt boende?

Sök

Använd sökformuläret nedan för att söka på webbplatsen