När du flyttar in

Välkommen till oss på SBF – vi hoppas att du ska trivas med ditt nya boende! Tillsammans skapar vi en trygg plats där du kan bo och leva. För att ge dig en bra start har vi samlat information om vad du kan behöva tänka på vid flytt till nytt boende. Välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Checka in som hyresgäst på Mina sidor

När du går från att söka lägenhet till att tacka ja till ett erbjudande från oss behöver du registrera dig som hyresgäst på Mina sidor. Där ska du registrera ditt lägenhets objektnummer. Du hittar objektsnumret högst upp på ditt kontrakt.

När du har gjort detta kommer du få tillgång till information rörande din fastighet samt får möjlighet att göra serviceanmälningar digitalt.

Nyckeln till din framtid

Vanligen får du tillträde till din lägenhet första helgfria vardagen i månaden efter klockan 12.00. Tillsammans med din uthyrare kommer ni överens om var överlämning av nycklar ska ske.  Tänk på att du behöver kunna visa upp legitimation, betald hyra samt ditt hyreskontrakt vid tillfället. Kan du inte själv närvara vid tillfället behöver ditt ombud ha med sig en fullmakt från dig, den hittar du här.

Betalning av hyra

Hos oss betalar du alltid hyran i förskott, senast den sista vardagen i månaden. Vi skickar hyresfakturorna till dig kvartalsvis via mejl, men du kan enkelt välja att betala din hyra via autogiro eller med e-faktura. Läs mer om hyresbetalning här.

Glöm inte att teckna ett elabonnemang för din lägenhet

På ditt hyreskontrakt framgår det om hushållsel samt uppvärmning ingår i hyran eller inte. Det är vanligt att uppvärmning ingår men inte hushållsel. Du behöver då själv teckna ett avtal för elhandel. Oftast finns det flera leverantörer att välja mellan när det gäller elhandel, men endast en för elnätet. Kontakta de olika elhandelsföretagen i tid och jämför avtal. Att inte aktivt ingå ett avtal medför en risk att du blir tilldelad ett dyrare avtal.

Säkerställ att din post kommer rätt, adressändra i tid

För att din post ska komma till din nya adress är det bra om du gör en flyttanmälan i god tid. Gå in på www.adressandring.se och gör din flyttanmälan där.

Tänk på att teckna en hemförsäkring

En hemförsäkring skyddar ditt hem och dina saker om olyckan skulle vara framme eller om du får objudna gäster. Den ger dig ett ekonomiskt skydd och möjlighet till hjälp vid till exempel brand, vattenskada eller inbrott. Många hemförsäkringar innehåller också ett skydd för dig som person i form av tillexempel reseskydd.

Som hyresgäst är du skyldig att ha en hemförsäkring under hela din boendetid, den tecknar du själv med valfritt försäkringsbolag.

Så funkar kabel-TV och bredband

Majoriteten av våra lägenheter har tillgång till kabel-TV via det vanliga TV-uttaget. Kontakta din leverantör för att ta reda på vad som ingår i ditt basutbud. Har du frågor som rör kabel-TV och bredband kontaktar du kundtjänst.

soffa

Letar du nytt boende?

Sök

Använd sökformuläret nedan för att söka på webbplatsen