När du flyttar ut

När du bestämt dig för att flytta finns det ett antal saker du behöver tänka på. För att hjälpa dig i flyttkaoset har vi samlat information om vad du kan behöva tänka på. Välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Så säger du upp din lägenhet eller parkeringsplats

Du säger upp din lägenhet skriftligt med hjälp av en uppsägningsblankett. Tänk på att den som står på kontraktet behöver skriva under blanketten. Skicka blanketten till ditt lokala förvaltningskontor. Uppsägningstiden är alltid tre månader om ditt kontrakt inte säger något annat. Vid dödsfall äger dödsboet rätt att säga upp lägenheten med en månads uppsägningstid, om uppsägningen sker senast en månad efter dödsfallet.

Visning av din lägenhet för nya hyresgäster

När du har sagt upp din lägenhet kommer vi att tillgängliggöra den för nya hyresgäster. Det innebär att vi kommer behöva visa den för en eller flera intressenter. Därför är det viktigt att vi kan komma i kontakt med dig och att du medverkar så att vi kan visa din lägenhet för dem som vill flytta in efter dig.

Besiktning av din lägenhet sker i två steg

I samband med att vi mottagit och bekräftat din uppsägning kommer du att bli kontaktad av uthyraren för att boka en förbesiktning. En förbesiktning innebär att vi går igenom din lägenhet och bildar oss en uppfattning om dess skick och eventuella behov av åtgärder. Direkta skador eller onormalt slitage som orsakats av dig som hyresgäst är du skyldig att åtgärda.

I samband med att du flyttar ut genomför vi en städbesiktning, du kommer att bli kontaktad av din uthyrare för att boka en tid. Då kontrolleras städningen i både lägenhet och eventuellt tillhörande förråd. Du kommer att få en broschyr i samband med bekräftelsen på din uppsägning som närmare beskriver vad en flyttstädning innebär. Om städningen är bristfällig kan du behöva göra om den eller bli debiterad en extra avgift för kostnaden om vi behöver anlita en städfirma.

Lämna tillbaka alla nycklar

När du flyttar behöver du lämna tillbaka alla nycklar. Glöm inte eventuella kopior samt nycklar till förråd, tvättstuga, eventuell motorvärmare och gemensamhetsutrymmen. Om inte samtliga nycklar lämnas in kan du behöva betala kostnaden för ett låsbyte.

Vanligen överlämnas nycklarna till oss i samband med städbesiktningen om du inte kommit överens med din uthyrare om något annat. Tänk på att aldrig lämna nycklarna direkt till den nya hyresgästen om det inte är överenskommit med uthyraren.

Glöm inte att flytta eller avsluta ditt elabonnemang

När du flyttar ut från din bostad behöver du säga upp ditt elabonnemang eller begära att det flyttas till din nya adress. Kontakta din leverantör för mer information om hur du går tillväga. Vanligtvis behöver uppsägningen ske minst tre vardagar före utflyttning. Ibland kan du ha olika leverantörer för nät- och elabonnemang, då behöver du kontakta båda leverantörerna.

Du som hyresgäst ansvarar för elen fram till dess att din uppsägningstid har gått ut. Tänk därför på att meddela din nya adress till leverantören för elabonnemang för att de ska kunna skicka en slutfaktura till dig. Har du missat att säga upp ditt avtal eller ändra adress kommer eventuella fakturor som rör ditt elabonnemang att vidarefaktureras till dig.

Säkerställ att din post kommer rätt, adressändra i tid

För att din post ska komma till din nya adress är det bra om du gör en flyttanmälan i god tid. Gå in på www.adressandring.se och gör din flyttanmälan där.

Tips på nya hyresgäster och överlåtelse av kontrakt

Tipsa gärna andra om våra lägenheter! Be de sökande att registrerar sig på Mina Sidor, därefter tar ni kontakt med uthyraren på orten. Vi kan inte garantera att personen i fråga får hyra din eller någon annan lägenhet, men hjälper till så gott vi kan.

För att överlåta ett kontrakt till någon annan krävs hyresvärdens godkännande och föregås ofta av särskilda skäl. Vi gör alltid en individuell bedömning av situation samt den potentiella nya hyresgästen i enlighet med vår Kredit- och uthyrningspolicy. Kontakta uthyraren på den ort du bor för vidare dialog. Tänk på att uthyrning i andra hand alltid ska godkännas av hyresvärden.

flytta

Letar du nytt boende?

Sök

Använd sökformuläret nedan för att söka på webbplatsen